Zoeken

Marokkaanse regering halveert groeiprognose

1 augustus 2022 - 09:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering hoopte dit jaar op een economische groei van 3,2%. Maar in het licht van de economische fluctuatie en de internationale instabiliteit, heeft Marokko besloten om een meer realistische groeiprognose aan te houden.

De regering voorspelde eerder een economische groei van 3,2%. Dit percentage lag veel hoger dan de prognose van de Hoge Commissie voor Planning (HCP) en de Wereldbank, die rekening hielden met een groei van 1,3%.

Lees ook: Marokko: uitgaven compensatiefonds veel hoger dan gepland

Minister Nadia Fettah Alaoui van Economie en Financiën, heeft afgelopen woensdag tijdens haar presentatie voor de regeringsraad met betrekking tot de begroting voor 2022, de ontwerp-begroting voor volgend jaar en de programmering van de begroting voor 2023-2025, aangekondigd dat de groeiramingen gehalveerd zijn.

Lees ook: Regering Marokko wil "superwinsten" belasten

Ze verklaarde dat de herziening er komt na een vertraging van de buitenlandse vraag naar Marokko, de repercussies van de Oekraïne-crisis en de slechte graanoogst. Nadia Fettah Alaoui kondigde ook een lichte daling aan van het werkloosheidscijfer, ook al is het streefdoel nog niet bereikt.

Bladna.nl