Zoeken

Zullen Marokkanen deze zomer naar Europa kunnen reizen?

26 april 2020 - 14:40 - Marokko

©

Marokko is net zoals tientallen landen in de wereld zwaar getroffen door de coronavirus pandemie met op dag van vandaag 3897 bevestigde gevallen. Een steeds terugkomende vraag in het koninkrijk is of reizen naar Europa deze zomer mogelijk zullen zijn. Waarschijnlijk niet.

Het koninkrijk heeft onmiddellijk na de vaststelling van de eerste coronavirus besmettingen begin maart strenge maatregelen getroffen om de epidemie te remmen. De grenzen en het luchtruim werden gesloten en de noodtoestand afgekondigd.

Al deze maatregelen werden ook in veel landen getroffen die populair zijn bij Marokkaanse toeristen. In een aantal van deze landen werden de maatregelen intussen versoepeld, zoals Denemarken en Oostenrijk. Maar het blijft onduidelijk of buitenlandse toeristen deze landen al binnen mogen.

Europa wil in de komende dagen ook de controles bij de grenzen van EU-landen verzachten, voornamelijk voor grenswerker en seizoenarbeiders. De volledige opening van de grenzen staat echter niet voor medio mei gepland.

Ook is het nog niet duidelijk wanneer Marokko zijn grenzen en luchtruim zal heropenen. Mogelijk zal het koninkrijk deze zomer buitenlandse toeristen weigeren en in een eerste tijd enkel binnenlandse vluchten toelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team