Zoeken

Marokko: hotels vangen gestrande toeristen gratis op

18 maart 2020 - 20:10 - Marokko

©

Meerdere kleine hotels in Taous Merzouga in de regio Draa-Tafilalet hebben hun deuren geopend om gestrande toeristen op te vangen.

Duizenden toeristen zaten sinds vrijdag vast in Marokko vanwege het besluit van het land om zijn luchtruim volledig af te sluiten voor buitenlandse vluchten.

Marokko besloot uiteindelijk een honderdtal vluchten toe te staan om de toeristen naar hun landen te laten terugkeren. Hotels in Taous Merzouga boden via sociale media aan om deze toeristen in afwachting gratis op te vangen.

"Ondanks de verslechtering van het toerisme in Marokko in het algemeen, en in de regio Merzouga in het bijzonder, als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus, en de verliezen als gevolg van de stopzetting van verschillende toeristische activiteiten in de regio, hebben we dit menselijke en zelfvoorzienend initiatief gelanceerd via onze pagina’s op sociale media. We willen daarmee tonen dat we bereid zijn om toeristen die vastzitten op luchthavens en die onder deze moeilijke situatie lijden, te verwelkomen, terwijl we een crisis bestrijden die de hele planeet raakt.", verklaarde Moha Guerraoui, toeristische promotor in de regio, aan Hespress.

Volgens Amazigh-activist Moha Ouha zijn dergelijke initiatieven geen uitzondering of nieuwigheid voor mensen die zijn opgegroeid in het vrijgevige zuidoosten van Marokko. "Het is een gebaar van dankbaarheid voor de rol van toeristen in de verlaging van de armoede en de hogra in een gebied dat voorheen verlaten was.", aldus Ouha.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team