Zoeken

Marokko: Ramadan zorgt voor werk en handel

22 april 2021 - 20:20 - Marokko

©

Voor veel Marokkanen betekent de maand Ramadan een kans op extra werk. Kleine handelaren en seizoenarbeiders profiteren nog steeds van de heilige maand, al zijn de consumptiegewoonten in Marokko wel tijdelijk veranderd door de coronabeperkingen.

De website Al Bayane meldt dat de vraag naar producten als chebakia, makrout, bastilla en msemmen enorm stijgt tijdens de maand Ramadan in Marokko. Voor kleine handelaars en winkels is het een uitgelezen kans om de verliezen van de vorige Ramadan weg te poetsen.

In de stad Tamesna vertelt een bakker aan persbureau MAP dat hij al vroeg na het uitbreken van de pandemie de anderhalve meter regel heeft gerespecteerd in zijn bakkerij. Hij zegt dat er veel vraag is naar verschillende soorten cakes, gebakjes en de zeer populaire brickdeeg. Dit laatste lekkernij wordt gemaakt door een vrouw die dit alleen tijdens de Ramadan doet. Verder ziet de bakker dat de zaken beter gaan dan vorig jaar, maar nog altijd erg achterlopen bij wat hij verkoopt in normale jaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team