Zoeken

Marokko: bankier steelt geld van zijn klanten

19 oktober 2023 - 20:00 - Marokko

©

Een bankier uit Tanger die wordt beschuldigd van het verduisteren van 12 miljoen dirham van de rekeningen van zijn klanten, en zijn 26 medeverdachten, zullen binnenkort hun lot kennen.

De strafkamer van het hof van beroep in Rabat belast met financiële misdrijven, zal zich binnenkort buigen over de zaak van de bankier die werkzaam was in een bankfiliaal in Tanger. Hij wordt ervan beschuldigd 12 miljoen dirham van klantenrekeningen te hebben overgeboekt naar rekeningen van zijn familie en kennissen. De verduistering werd ontdekt na een inspectie door het hoofdkantoor van de bankgroep, waarvan het kapitaal in handen is van de staat, meldt Assabah.

Lees ook: Bankmedewerker in Rabat gaat lopen met geld klanten

De bankbediende en 26 medeverdachten worden vervolgd voor verduistering van fondsen, verspilling van overheidsgeld, en vervalsing van bankdocumenten en computerbestanden. Terwijl zes van de betrokkenen in voorlopige hechtenis zijn geplaatst in de El Arjat-gevangenis in Salé, zijn de anderen in voorlopige vrijheid gesteld. Een deel van de verdachten werd gearresteerd in Beni Jmil in de provincie Al Hoceima, de geboortestad van de hoofdverdachte. De anderen werden in Sefrou, Taounat, Chefchaoun, Tetouan, Ksar El Kebir, Tanger, Rabat, Ain Aouad en Casablanca gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team