Zoeken

Marokko: bankier schreef geld van klanten over aan zijn vrouw

10 maart 2022 - 17:48 - Marokko

©

De directeur van een bankfiliaal is door het Hof van Beroep van Rabat veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, omdat hij grote sommen geld van zijn cliënten had overgeschreven naar de rekeningen van zijn echtgenote.

Achttien maanden gevangenisstraf, een boete van 5000 dirham en 450.000 dirham schadevergoeding voor het bankfiliaal. Dat is de straf die het Hof van Beroep van Rabat heeft uitgesproken tegen de directeur van een bankfiliaal in Sala Al Jadida. De man werd in voorlopige hechtenis geplaatst en vervolgd voor vertrouwensbreuk, omkoping, verduistering van geld, fraude en valsheid in geschrifte.

Lees ook: Marokko: bankier berooft klanten van miljoenen

De bankier gebruikte rekeningen van klanten in het buitenland om bedragen over te maken naar twee rekeningen, die hij zonder medeweten van zijn vrouw, op haar naam had geopend. Zo kon hij de overgemaakte bedragen opnemen door ATM-kaarten en chequeboekjes op naam van zijn vrouw te gebruiken. In totaal zou hij 26 illegale overboekingen hebben uitgevoerd, waarbij hij grote sommen geld van de rekeningen van klanten afhaalde, meldt het dagblad Assabah.

De zaak kwam aan het rollen na een klacht van het hoofd van een multinationale oliemaatschappij in Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten, die ongebruikelijke bewegingen had ontdekt op zijn rekeningen bij dit bankfiliaal in Sala Al Jadida. De bankfunctionarissen probeerden het probleem in der minne te schikken, maar de verweerder was niet in staat het volledige gestolen bedrag terug te geven.

Lees ook: Marokko: bankdirecteur gaat lopen met 3,5 miljoen dirham

In de regio deden zich de laatste tijd verschillende soortgelijke gevallen voor, aldus het blad. Enkele weken geleden was het de directrice van een bankfiliaal in Sidi Yahya Zaër die op dezelfde manier te werk ging. Ze haalde grote sommen geld van de rekeningen van een aantal klanten en maakte ze over naar de rekeningen van haar echtgenoot. In dezelfde regio werd ook een bankbediende veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, omdat hij illegale overmakingen had gedaan naar de rekening van zijn minnares.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team