Zoeken

Melilla wil een militair opleidingscentrum oprichten

11 mei 2023 - 22:25 - Wereld

©

Vox stelt voor de militaire aanwezigheid in Melilla te versterken door de oprichting van een opleidingscentrum voor nieuwe rekruten. Dit zou Marokko er ook van moeten weerhouden aanspraak te blijven maken op Sebta en Melilla.

Het opleidingscentrum zou worden gebouwd op het terrein van de in onbruik geraakte kazerne in de autonome stad, die op een aantal punten moet worden verbeterd om de troepen te kunnen huisvesten. Het voorstel zou kunnen worden goedgekeurd als de extreem-rechtse formatie goed scoort bij de gemeenteraadsverkiezingen van 28 mei, meldt Ok Diario.

Lees ook: Spanje verwerft strategisch wapen tegen Marokkaanse Himars

Momenteel is er slechts één militair kamp in Cáceres, waar nieuwe rekruten drie maanden lang getraind worden in het gebruik van wapens, zelfverdediging, bivakkeren, kaartlezen en marcheren. Jaarlijks worden daar naar schatting 2000 nieuwe soldaten opgeleid.

De installatie van een militair kamp in Melilla kan gevolgen hebben voor de buitenlandse politiek, aangezien Marokko aanspraak blijft maken op het gebied, samen met Sebta en andere Spaanse eilanden en rotsen. Afgelopen maart herhaalde de voorzitter van de Marokkaanse senaat dat Marokko de twee bezette steden uiteindelijk zal terugwinnen.

Lees ook: Spanje volgt "nauwlettend" Marokkaanse prospecties bij Canarische eilanden

Volgens José Miguel Tasende, voorzitter van Vox Melilla, "zou de oprichting van het centrum ook de economie van Melilla versterken, het aantal bezoeken ter gelegenheid van de eed van trouw doen toenemen en ook bijdragen tot het aanzien van de stad in de rest van Spanje".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team