Zoeken

Marokko: huurprijzen medische hulpmiddelen swingen pan uit

14 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

Zowel in Rabat als in Casablanca moeten corona-patiënten een grote som geld neertellen om gebruik te kunnen maken van medische apparatuur die door privé-diensten wordt verhuurd.

De verhuur van medische bedden, uitgerust met medische noodhulp-voorzieningen en zuurstof, is in beide steden goed ingeburgerd. De explosie van de vraag naar deze voorzieningen veroorzaakte een enorme prijsstijging. De huurprijzen voor deze medische benodigdheden zijn de afgelopen twee weken met 200% gestegen.

De prijzen liggen tussen de 100.000 en 130.000 dirham, afhankelijk van de aangeboden hulpmiddelen en de verhuurdienst, voor een periode variërend van een week tot 14 dagen. Dit wordt aangevuld met de kosten voor een verpleegkundige, beginnend bij 7000 dirham, voor de periode van de monitoring door zorgverleners, meldt Hespress.

De gespecialiseerde bedrijven rusten een medische behandelkamer uit in de woning van een coronapatiënt, met de bijbehorende geavanceerde beademings- en medische apparatuur. De apparatuur moet worden teruggebracht wanneer de behandeling is afgelopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team