Zoeken

Marokko: dit is de prijs van een coronatest aan huis

11 november 2020 - 17:00 - Marokko

©

Medische laboratoria en SOS Huisartsen in Casablanca voeren nu ook coronatesten uit aan huis. De kosten variëren afhankelijk van het aantal personen dat ten laste wordt genomen.

De dienst wordt door de meeste verstrekkers aangeboden op een platform waarop klanten een afspraak kunnen aanvragen, schrijft Challenge. Anderen bieden de service aan via de telefoon. Klanten worden verzocht om specifieke informatie te verstrekken over hun identiteit, e-mailadres en telefoonnummer, evenals hun locatie. Zodra de afspraak is gemaakt, wordt er een verpleegkundige naar het huis van de cliënt gestuurd om een monster af te nemen.

De resultaten worden binnen 24 uur na de afname van het monster bekendgemaakt. "Als het monster voor 12.00 uur wordt genomen, leveren we de resultaten uiterlijk om 18.00 uur op. Als de test ’s middags heeft plaatsgevonden, zullen we de resultaten de volgende dag verstrekken", laten enkele laboratoria weten.

De prijzen variëren tussen 1000 en 1050 dirham. Afhankelijk van het aantal te testen personen kan er een korting verkregen worden. "Voor een gezin van drie personen is het 950 dirham per lid, de prijs van 900 dirham wordt aangehouden als het minimaal om 10 personen gaat", voegen ze eraan toe.

Deze tests zijn ook beschikbaar voor 700 dirham in de private medische laboratoria.

Bladna.nl