Zoeken

Luchtverkeer Europa Marokko met 70% gedaald

15 december 2021 - 19:40 - Economie

©

Het luchtverkeer van passagiers tussen Europa en Marokko is sterk gedaald. Dit maakt de Europese Organisatie voor de Veiligheid van de Luchtvaart, Eurocontrol, bekend.

Volgens Eurocontrol is het verkeer tussen Europa en Marokko in de afgelopen twee weken met 70% gedaald. Er werd een verlies van 32% van de vluchten opgetekend tussen het oude continent en Noord-Afrika, meldt Air Journal. Daarnaast was er ook een kleinere daling van en naar Europese landen die niet aangesloten zijn bij de internationale luchtvaartorganisatie ECAC (-4%), binnen Europa (-2%) of naar het Midden-Oosten en Azië (beide -1%).

Lees ook: Marokko verlengt opschorting luchtverbindingen

Het transatlantische verkeer is daarentegen met 21% toegenomen ten opzichte van de voorgaande 15 dagen. Het ligt ver voor op Zuid-Amerika +10%, het Caribisch gebied +8% of Centraal- en Zuidelijk Afrika +2%.

Lees ook: Ryanair schrapt alle vluchten naar Marokko tot februari

Met gemiddeld 984 vluchten per dag (-24% ten opzichte van 2019) was Schiphol in Amsterdam tussen 4 en 10 december jongstleden de drukste Europese luchthaven, vóór Parijs-CDG in Frankrijk met 944 vluchten (-25%), Frankfurt in Duitsland met 927 vluchten (-28%), Istanbul in Turkije met 890 vluchten (-19%) en Londen-Heathrow met 810 vluchten (-37%). De laatste luchthaven heeft een voorsprong op de luchthavens van Madrid, München, Barcelona, Oslo en Istanbul-Sabiha Gokcen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team