Zoeken

Marokko : 399 arrestaties wegens examenfraude

12 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft in verschillende steden 399 mensen gearresteerd vanwege examenfraude. Zij worden ervan verdacht dat ze (elektronische) hulpmiddelen hebben verkocht aan eindexamenleerlingen. De verdachten zijn in voorarrest genomen.

In Casablanca, Fez, Agadir en Rabat zijn de vermeende daders opgepakt. Het zou gaan om geavanceerde hulpmiddelen om het frauderen tijdens de examens makkelijker te maken. Methodes als spiekbriefjes of heel discreet de smartphone gebruiken, behoren allang tot het verleden. De moderne middelen om te frauderen zijn innovatiever.

Lees ook: Marokko: drones gebruikt voor examenfraude

Het ministerie van Onderwijs heeft in samenwerking met de veiligheidsdienst DGSN geprobeerd om dit te voorkomen. Toch vonden minstens 343 jongeren een manier om tijdens de eindexamens en herkansingen van het schooljaar 2020-2021 te frauderen, meldt persdienst MAP.

Bij de huiszoekingen nam de Marokkaanse politie 444 telefoons, 252 in-ear apparaten, tablets, routers en laptops in beslag. De Nationale Veiligheidsdienst DGSN meldt dat er nog verder onderzoek wordt gedaan. Doel van het grootschalige politieonderzoek is om fraude tijdens schoolexamens tegen te gaan.

Zesendertig procent van de gearresteerden komt uit Casablanca (127) en in Fez zijn 41 mensen opgepakt. Daarnaast zijn er in Agadir 33 arrestaties verricht en 22 in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team