Zoeken

Marokko: PJD, slechte verliezer

14 september 2021 - 19:40 - Marokko

©

Na tien jaar aan het hoofd van de regering te hebben gestaan, is de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) op 8 september bij de verkiezingen ten val gekomen. De partij heeft moeite haar nederlaag te aanvaarden en brengt de transparantie van de verkiezingen in diskrediet.

Bepaalde PJD-leden vervallen in beledigingen en belastering na de historische nederlaag van hun partij bij de laatste parlements- en gemeenteraadsverkiezingen. De partij van de Lamp stelt zich op als een slechte verliezer en gaat zelfs zover dat zij de transparantie van de peilingen in diskrediet brengt, door het ministerie van Binnenlandse Zaken te beschuldigen, analyseert Maghreb Intelligence.

Lees ook: PJD denkt al aan volgende verkiezingen

De partij heeft ook twijfel doen rijzen over de geloofwaardigheid van de instellingen van het land en over de legitimiteit van het parlement. "Als ze bewijzen hebben voor de onregelmatigheden waarover zij spreken, moeten zij naar de rechter stappen en in beroep gaan bij het Constitutionele Hof", aldus een politicoloog uit Rabat.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: PJD boekt historische nederlaag

"In plaats van onrustig rond te flapperen na een afstraffing door burgers die voor zichzelf spreken via de stembus, moet de PJD zelfkritisch zijn en haar beleid en organisatie herzien. Anders zal de geschiedenis van Marokko zonder hen worden geschreven en zullen zij enkel een intermezzo zijn geweest", voegt de expert eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team