Zoeken

Marokko: overlijden studente na vaccinatie "fake news"

6 september 2021 - 19:00 - Marokko

©

Een video waarin melding wordt gedaan van het overlijden van een studente uit Khemisset die net de eerste dosis van het coronavaccin had gekregen, werd in de afgelopen dagen op sociale media in Marokko verspreid.

De provinciale afdeling van Onderwijs, afhangend van het ministerie van Onderwijs, heeft de informatie zondag in een persverklaring ontkend. Volgens de afdeling gaat het om valse en ongegronde geruchten.

H24Info bericht dat de provinciale afdeling ermee dreigt de makers van de video te vervolgen. In de persverklaring wordt ook aangegeven dat de vaccinatie van jongeren tussen 12 en 17 jaar, met toestemming van hun ouders of voogd, veilig verloopt. In de provincie Khemisset is er volgens de dienst zelfs een grote opkomst in vaccinatiecentra.

Voor de afdeling is de verspreiding van deze geruchten het werk van twee mensen die al enige tijd campagne voeren tegen de vaccinatiecampagne, dewelke "uiterst belangrijk is voor de leerlingen en hun families", in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team