Zoeken

Marokko rouwt om overlijden "dochter van de maan" Fatima Ezzahra Ghazaoui

23 augustus 2023 - 12:00 - Marokko

©

Fatima Ezzahra Ghazaoui, 31-jarige Marokkaanse influencer, heeft de strijd verloren tegen Xeroderma pigmentosum, een zeldzame genetische aandoening die leidt tot een extreme gevoeligheid voor uv-straling, waardoor elke blootstelling aan de zon verboden is.

Fatima Ezzahra Ghazaoui is overleden aan ernstige bloedarmoede veroorzaakt door haar ziekte, waartegen ze heel haar leven heeft gevochten, meldt Morocco World News. Haar overlijden heeft heel Marokko diep geraakt. Online betuigden publieke figuren, beroemdheden en gewone burgers hun condoleances aan de familie van de overledene en uitten hun diepe verdriet.

Lees ook: Marokko: Fatima Zahra, kind van de maan, vertelt (video)

De jonge vrouw werd geboren in 1992. Twee jaar later ontdekten haar ouders dat ze leed aan Xeroderma pigmentosum (syndroom van maankinderen), een zeldzame genetische ziekte die wordt gekenmerkt door overmatige gevoeligheid van de huid voor de zon en oogproblemen.

Lees ook: Souhaila is een maankind, maar hulp krijgt ze niet in België

Omdat ze vanwege haar uiterlijk werd gepest en getreiterd, nam Fatima het op zich om het taboe rond deze ziekte te doorbreken. Ze wilde patiënten hoop geven en mensen bewust maken van het accepteren van andermans verschillen. Social media werden haar communicatiekanaal. Ze deelde alles wat het leven van patiënten wat makkelijker zou maken. Ook besprak ze haar gezondheidsproblemen. Door de jaren heen werd Fatima een symbool van moed en veerkracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team