Zoeken

Franse school in Marokko laat personeel niet bidden

13 april 2023 - 21:00 - Marokko

©

De Lyautey middelbare school in Casablanca bevindt zich in het middelpunt van een controverse. Verschillende Marokkaanse media meldden dat een medewerker van de school niet mocht bidden. De directie van het onderwijscentrum ontkent het gerucht en zegt dat dit "ondenkbaar" is.

Marokkaanse medewerkers van Franse scholen in Marokko, waaronder de Lyautey middelbare school in Casablanca, worden verhinderd om het gebed uit te voeren, zo meldden sommige media. Een Franse lerares van deze school zou niet gewaardeerd hebben dat een Marokkaanse medewerkster het gebed in een afgelegen hoekje van de school verricht en ook niet schroomde om haar te vragen of ze naar huis mocht gaan om te bidden.

Lees ook: Franse lerares in Marokko ontslagen na les over homoseksualiteit

"Ik weet zeker dat geen enkele leraar van de Lyautey middelbare school tracht te voorkomen dat een vrouwelijke medewerkster zou gaan bidden. Als dat wel was gebeurd, zou ik onmiddellijk zijn gewaarschuwd door de personeelsvertegenwoordigers, die een dergelijke daad niet zouden hebben toegestaan", zei Jean-Pierre Pasquiou, de interim-directeur van het Lyautey-lyceum, in een reactie aan L’Opinion. Het schoolhoofd ontkende alle geruchten over de vermeende "religieuze intolerantie".

Lees ook: Franse school in vizier Marokkaanse justitie na speech over homoseksualiteit

Volgens Jean-Pierre Pasquiou "beschikt het personeel van Lyautey over een gebedsruimte en een vestiaire, die ook zijn uitgerust om zich te wassen" en "weten de leraren heel goed dat het recht om te bidden op de werkplek voor het personeel moet worden gerespecteerd. Ik heb hierover nooit de minste opmerking gehoord". De directeur onderstreept dat Lyautey "de humanistische waarden van tolerantie en respect en het algemeen welzijn" bevordert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team