Zoeken

Studente in Salé opgepakt voor prostitutie en pooierij

5 december 2021 - 17:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse studente is gearresteerd omdat ze meisjes naar Marokko zou hebben gebracht om zich te prostitueren. Ze wordt vastgehouden in de Al Arjat gevangenis in Salé en zou betrokken zijn bij een internationaal netwerk van pooiers.

De studente werd aanvankelijk door de anti-gangsterbrigade van Salé gearresteerd wegens drugshandel en later in staat van beschuldiging gesteld. Er waren klachten tegen haar ingediend voor geluidsoverlast, prostitutie en stank, meldt Assabah. Zij werd er later ook van verdacht deel uit te maken van een internationaal prostitutienetwerk dat zich op buitenlanders richtte. Deze vermoeden werd bevestigd na de analyse van de twee mobiele telefoons van de verdachte in het technisch en wetenschappelijk laboratorium van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

Lees ook: Buitenlanders en minderjarige meisjes opgepakt voor prostitutie in Marrakech

Uit het onderzoek is gebleken dat er grote sommen geld op de rekening van de beschuldigde zijn overgemaakt en dat zij met een Saoediër reisde die haar in Turkije en Aziatische landen onderhield. Zij heeft ook een relatie opgebouwd met een Koeweitse man die haar regelmatig in Marokko bezocht. In Salé huurde de verdachte twee flats waar zij haar klanten ontving en feestjes hield.

Lees ook: Marrakech: eigenares massagesalon veroordeeld voor prostitutie

De Nationale Gerechtelijke Politiebrigade (BNPJ) van Casablanca heeft haar doorverwezen naar de procureur des Konings bij de Rechtbank van eerste aanleg van Salé. De studente werd in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Al Arjat. Haar verzoek om op borgtocht te worden vrijgelaten werd afgewezen.

Bladna.nl