Zoeken

Marokko onteigent grond familie Emir Qatar

17 december 2023 - 11:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft een opvallend besluit genomen door een decreet van onteigening voor openbaar nut te ondertekenen dat leden van de familie van de Emir van Qatar treft.

Dit besluit, ondertekend door premier Aziz Akhannouch op voorstel van landbouwminister Mohamed Sadiki, is genomen in het kader van de ontwikkeling van hydro-agrarische voorzieningen in de Saiss, een van de belangrijkste voedselvoorzieningsgebieden van het koninkrijk.

Lees ook: Qatar wil bemiddelen in conflict Marokko-Algerije

Onder de honderden fysieke en morele personen die door dit besluit getroffen worden, bevinden zich een twintigtal leden van de familie van de Qatarese Emir Tamim bin Hamad Al Thani. Het betreft onder meer de erfgenamen van Suhaim bin Hamad Al Thani, de oom van de huidige emir en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, die in 1985 overleed: Muna bint Suhaim, Rudha bint Suhaim, Amna bint Suhaim, Al Anoud bint Suhaim en Muneera bint Suhaim.

Lees ook: Emir Qatar dolblij met kwalificatie Atlas Leeuwen (video)

Het onteigende terrein bevindt zich in de landelijke gemeente Aït Boubidmane in de provincie El Hajeb. Dit agrarische terrein, met tientallen olijfbomen en grove dennen, beslaat een oppervlakte van 3010 vierkante meter, meldt Maghreb Intelligence. De onteigening van de Qatarese persoonlijkheden zal ten goede komen aan het Nationaal Bureau voor Water en Elektriciteit (ONEE).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team