Zoeken

Marokko onteigent Algerijns staatseigendom

17 maart 2024 - 17:00 - Marokko

©

De spanningen tussen Marokko en Algerije dreigen toe te nemen na een controversiële beslissing van de Marokkaanse regering. Op initiatief van het ministerie van Economie en Financiën, en na overleg met Binnenlandse Zaken, heeft premier Aziz Akhannouch een decreet ondertekend tot onteigening van verschillende onroerende en roerende goederen die toebehoren aan de Algerijnse staat.

Volgens Maghreb Intelligence is deze onteigening bedoeld om de lokalen van de diensten van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in Rabat uit te breiden. De procedure omvat onder meer een perceel van 619m², een terrein van 630m² met een tweeverdiepingenswoning en kantoren op de benedenverdieping, een villa genaamd "Villa du Soleil Levant" met een oppervlakte van 491m², en drie andere grote percelen die toebehoren aan Marokkaanse burgers. De meeste van deze eigendommen bevinden zich in de wijk Hassan en hebben een oppervlakte van respectievelijk 1149m², 547m² en 542m².

Lees ook: Algerijnse vrouw onteigend van landbouwgrond in Marokko

Een bericht in het Staatsblad van 13 maart stelt dat "degenen die door deze onteigening worden getroffen, twee maanden de tijd hebben om opmerkingen of bezwaar te maken tegen deze procedure."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team