Zoeken

Marrakech: twee verkozenen beschuldigd van diefstal van eigendommen

17 maart 2024 - 18:00 - Marokko

©

Zware beschuldigingen aan het adres van twee verkozenen in Marrakech: Younes Benslimane, parlementslid en vicevoorzitter van de regio Marrakech-Safi, en Abdelaziz Banine, oud-parlementslid en gemeenteraadslid, worden ervan beschuldigd zich onrechtmatig land te hebben toegeëigend in het kader van het koninklijke project "Marrakech, de vernieuwde stad".

Beide politici kwamen in opspraak na een klacht van Abdelilah Tatouche, voorzitter van de Nationale Vereniging voor de Verdediging van de Mensenrechten en Bescherming van Openbare Fondsen, bij de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Marrakech. De vermeende misstanden vonden plaats tussen 2009 en 2015. De gemeenteraad van Marrakech kocht toen drie percelen voor de bouw van een busstation, de uitbreiding van de markt en een taxistandplaats.

Lees ook: Marokkaanse expats centraal in groot vastgoedschandaal

Om onbekende redenen werden twee van de percelen teruggegeven aan de Domeinenadministratie. Het eerste perceel (5900 m²) werd verhuurd aan de vennootschap AYAKECH voor 30 dirham per vierkante meter per jaar. De klager beweert dat Younes Benslimane de eigenaar is van deze vennootschap, die hij later zou hebben doorverkocht. De kopers kregen vervolgens een vergunning om er een benzinestation en een hotel te bouwen.

Het tweede perceel van 6000 m² werd toegewezen aan de vennootschap GASTO, waarvan Abdelaziz Bennani naar verluidt één van de partners is. Op dit perceel, dat oorspronkelijk bedoeld was voor een busstation, werden eveneens een benzinestation en een hotel gebouwd. De politicus zou via zijn schoonbroer ook nog een derde perceel van 5394 m² hebben verworven, waarop een privéschool is neergezet.

Lees ook: Machtige man in Tetouan kaapt bos en verkoopt het grond

Een gerechtelijk onderzoek werd geopend door de gerechtelijke politie in Marrakech om de zaak nader te onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team