Zoeken

Marokko: onduidelijkheid over PCR-test voor het instappen

23 april 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Er bestaat bij de luchtvaartmaatschappijen nog steeds onduidelijkheid over de PCR-test die passagiers moeten voorleggen om aan boord van het vliegtuig te mogen gaan wanneer zij van het buitenland naar Marokko willen reizen.

Overlegging van een PCR-test niet ouder dan 48 uur bij het aan boord gaan van het vliegtuig is nog steeds verplicht. De interpretatie door de luchtvaartmaatschappijen is echter problematisch: 48 uur "vóór de check-in" voor sommige maatschappijen en 48 uur "vóór de vlucht" voor anderen.

Lees ook: Formaliteiten om naar Marokko te reizen

L’Economiste geeft het voorbeeld van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc, die "de 48 uur logischerwijze ruim interpreteert, d.w.z. 2 dagen voor de vlucht. Men kan zelfs flexibel zijn als het zondag is en de laboratoria in het land gesloten zijn". De budgetluchtvaartmaatschappij TUI Fly "rekent in uren en kan een reiziger met een PCR van 48 uur en 40 minuten terugsturen", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko versoepelt gezondheidsbeperkingen op luchthavens

Sinds 8 april kunnen passagiers uit het buitenland met een negatieve PCR die niet ouder is dan 72 uur Marokko over zee binnenkomen zonder een geldige vaccinatiepas te tonen. Het nieuwe gezondheidsprotocol zou ook kunnen worden ingevoerd voor vliegreizen. De regeringsraad bespreekt dit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team