Zoeken

HSL Marrakech-Agadir gebouwd door Chinees bedrijf? ONCF reageert

8 februari 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Nationale Spoorwegmaatschappij (ONCF) heeft de berichten in de media over de toewijzing van de aanleg van de hogesnelheidslijn tussen Marrakech en Agadir aan een Chinees bedrijf, ontkend. Deze informatie is volgens de ONCF "volledig onjuist".

In een officiële verklaring heeft de ONCF bevestigd dat het de voorlopige studieopdracht voor de hogesnelheidslijn Marrakech-Agadir heeft gegund aan het Chinese studiebureau CRDC (China Railway Design Corporation). Het staatsbedrijf benadrukt echter dat er geen sprake is van een daadwerkelijke realisatie van het project door CRDC.

Lees ook: Chinees bedrijf zal HSL-spoor Marrakech-Agadir aanleggen

De ONCF verduidelijkte dat het Chinese studiebureau is geselecteerd na een internationale aanbesteding waarop meerdere bedrijven hadden gereageerd. Het aanbod van CRDC werd als het meest voordelige beschouwd.

Lees ook: Marokko: nieuws over HSL Marrakech-Agadir

Het communiqué eindigt met de verzekering dat, zodra het HSL-project is vastgesteld en alle studies zijn afgerond, er een uitvoeringsplan met alle partijen zal worden ontwikkeld. Dit plan zal op een passende en transparante manier worden gecommuniceerd.

Bladna.nl