Zoeken

Marokko: nieuwe hittegolfwaarschuwing

4 augustus 2023 - 18:00 - Marokko

©

De Algemene Directie voor Meteorologie (DGM) voorspelt een nieuwe hittegolf van vrijdag tot maandag in verschillende Marokkaanse provincies.

De temperaturen kunnen oplopen tot 48°C in de provincies Fqih Ben Saleh, Beni Mellal, Khouribga, Khenifra, Settat en Kelaat Sraghna. Vrijdag zullen de provincies Zagora en Tata temperaturen tussen 45 en 48°C registreren, volgens een waarschuwingsbericht met corde oranje.

Lees ook: Hittegolf: thermometer slaat op hol in Marokko

Van zaterdag tot maandag zullen de temperaturen variëren tussen 45 en 48°C in de provincies Tata en Zagora, en tussen 43 en 46°C in andere provincies zoals Ouezzane, Meknes, Marrakech en Errachidia. De hittegolf zal ook aanhouden in de provincies El Hajeb, Ifrane en Azilal, waar temperaturen tussen 39 en 43°C worden verwacht.

Lees ook: Hittegolf: dieren in dierentuin Rabat onder toezicht (reportage)

Naast de hittegolf worden ook windstoten van 70 tot 85 km/uur verwacht van zaterdag tot dinsdag in de noordelijke provincies van Marokko, met name Tanger-Assilah, Fahs-Anjra en het westen van Tetouan. Ook hier heeft de DGM een waarschuwing met code oranje uitgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team