Zoeken

Hittegolf: dieren in dierentuin Rabat onder toezicht (reportage)

15 juli 2023 - 13:30 - Marokko

©

De dierentuin van Rabat, beschouwd als een van de belangrijkste attracties in het culturele en toeristische landschap van Marokko, heeft een reeks maatregelen genomen om het welzijn van de dieren te waarborgen tijdens de hittegolf.

De extreme hitte die Marokko al weken teistert, brengt dieren in dierentuinen in moeilijkheden. Geconfronteerd met deze situatie, voeren de technische teams van de nationale dierentuin van Rabat "een reeks maatregelen uit om de impact van de hittegolf op de dieren te verminderen", vertelt Saad Azizi, hoofd van de veterinaire en zoölogische diensten, aan Africanews.

Lees ook: Prins Moulay Rachid met gezinnetje in zoo Rabat (video)

Volgens zijn uitleg hebben deze maatregelen vooral betrekking op zoogdieren en vogels. "Ze krijgen bevroren maaltijden en ijs, rekening houdend met het specifieke dieet van elk dier. Maar deze voedingsmiddelen worden in beperkte hoeveelheden geleverd om mogelijke bijwerkingen van bevroren voedsel te voorkomen," aldus Azizi.

Dezelfde technieken worden in bijna alle dierenparken gebruikt om de dieren af te koelen. "We gebruiken koeltechnieken om voor onze dieren te zorgen. In de zomer, wanneer de hitte intens is, proberen we hen zoveel mogelijk ijsblokjes te geven om de lucht te koelen, en we douchen ook sommige dieren om ze te beschermen tegen de extreme hitte. Elk dier heeft een natuurlijke habitat die perfect bij hen past", legt Oualid Zekaki, dierentuinverzorger, uit.

Lees ook: Dierentuin van Rabat presenteert Atlasleeuw-welpjes (video)

De dierentuin van Rabat huisvest ongeveer 2000 dieren van bijna 190 soorten en staat bekend om zijn rol in het behoud van zeldzame en bedreigde soorten, waaronder de Atlas Leeuw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team