Zoeken

Hittegolf: thermometer slaat op hol in Marokko

28 juli 2023 - 17:00 - Marokko

©

De Algemene Directie van de Meteorologie (DGM) heeft een nieuwe een hittegolf aangekondigd van zaterdag tot dinsdag in verschillende Marokkaanse provincies. Daardoor kunnen de temperaturen oplopen tot 47°C.

Volgens een waarschuwingsbulletin met code oranje van de DGM, wordt dit weekend opnieuw warm weer verwacht in de provincies Fahs-Anjra en M’diq-Fnideq, met temperaturen tussen 33 en 36°C.

Lees ook: Hittegolf: dieren in dierentuin Rabat onder toezicht (reportage)

Van zaterdag tot maandag verwachten de steden en provincies Beni Mellal, Fqih Ben Salah, Kelaat Sraghna, Taroudant, Guelmim, Ouarzazate en Tinghir temperaturen variërend tussen 42 en 44°C. In dezelfde periode wordt het in Khouribga, Khenifra, Settat en Boulemane tussen 39 en 42°C, terwijl in Azilal, Al Haouz, Ifrane en het binnenland van Chefchaouen, Tetouan, Nador en Driouch, tussen 35 en 39°C wordt aangekondigd.

Lees ook: Marokko gaat gebukt onder nieuwe hittegolf

Ten slotte wordt het in Tata, Errachidia en Zagora van zaterdag tot dinsdag tussen 44 en 47°C. Van zondag tot dinsdag wordt het ook heel warm in Assa-Zag, Es-smara, Boujdour, Aousserd en Oued Ed-Dahab met temperaturen van 45 tot 47°C, volgens de voorspellingen van de DGM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team