Zoeken

Waarschuwing voor hittegolf in Marokko

28 mei 2024 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse weerdienst waarschuwt voor een hittegolf in het koninkrijk. De komende dagen stijgen de temperaturen in diverse provincies tot 42 graden.

Vanavond worden al temperaturen tussen 37 en 40 graden verwacht in de provincies Zagora, Tata, El Kelaat Sraghna, Beni Mellal, Fkih Ben Salah en Errachidia. De Marokkaanse weerdienst (DGM) heeft voor deze gebieden een waarschuwing met code oranje afgegeven.

Lees ook: Hittegolf in Marokko: Ourika overspoeld door toeristen

De hittegolf houdt de komende dagen aan. Woensdag en donderdag stijgen de temperaturen tot tussen 37 en 42 graden in de provincies Beni Mellal, Fquih Ben Salah, Meknes, El Hajeb, Errachidia, Khenifra, Fez, Sefrou, Moulay Yaacoub, Azilal, Ouezzane, Khemisset, Rhamna, Tata, Zagora, Kenitra, Sidi Kacem, Sidi Slimane, Khouribga, Settat, Al Haouz, El Kelaat Sraghna, Marrakech, Taounate en in het binnenland van de provincies Larache en Chefchaouen.

Lees ook: Hittegolf in Marokko: 37°C, nog nooit gezien in februari!

De DGM adviseert mensen om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen de hitte, zoals veel water drinken, lichte kleding te dragen en blootstelling aan de zon te beperken, vooral tussen 12.00 en 16.00 uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team