Zoeken

Marokko: 90 moeders met 92 kinderen in gevangenis

6 januari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Minstens 90 moeders en hun kinderen zitten in Marokko in de gevangenis. Dit cijfer werd door minister Abdellatif Ouahbi van Justitie bekendgemaakt toen hem in het parlement gevraagd werd naar de situatie van vrouwen en kinderen in Marokkaanse gevangenissen.

In zijn bemerkingen wees de minister erop dat de gevangenis nog steeds een plaats van vrijheidsberoving is, ook al zijn er in sommige gevangenissen kleuterscholen.

Lees ook: Marokko gaat gevangenissen aanpassen voor gehandicapten

De minister herinnerde bijvoorbeeld aan de bouw en inrichting van twee kraamklinieken in de Ain Sebaa 2-gevangenis in Casablanca en in de Oudaya-gevangenis in Marrakech. De klinieken hebben een capaciteit van 36 kamers met bedden voor moeder en kind.

Lees ook: Marokko: nieuwe gevangenissen in Larache en Oujda (video)

Wat de situatie van de 92 kinderen betreft die nog bij hun moeders zijn, betreurde de minister dat "ook zij in de gevangenis zitten, hoewel zij een normaal leven zouden moeten leiden", waarbij hij opmerkte dat "wanneer deze kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt, zij de gevangenis kunnen verlaten". De vraag is echter wie er voor dan deze onschuldige kinderen zal zorgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team