Zoeken

Marokko: nieuwe gevangenissen in Larache en Oujda (video)

17 oktober 2020 - 19:30 - Marokko

©

De Algemene Delegatie voor de Gevangenisadministratie en Re-integratie (DGAPR), heeft de opening aangekondigd van twee nieuwe penitentiaire instellingen. Het gaat over de lokale gevangenissen van Larache 2 en Oujda 2.

In een verklaring zegt de DGAPR dat de plaatselijke gevangenis van Larache 2 reeds officieel in gebruik is genomen. Ze nemen gevangenen op die zijn overgebracht uit andere strafinstellingen. De gevangenis is gebouwd op een oppervlakte van meer dan 47.000 m² en heeft een beddencapaciteit van 1500, verdeeld over zeven afdelingen.

Daarnaast omvat het gebouw een educatieve vleugel met zes klaslokalen en vijf ateliers voor beroepsopleidingen. Er is ook een ruimte voor familiebezoeken en er zijn administratieve lokalen op meer dan 10.000 m², meldt MAP.

De lokale gevangenis Oujda 2 is op donderdag 15 oktober begonnen met de opname van nieuwe gedetineerden. De instelling heeft een oppervlakte van 4,5 hectare en bevat 1400 bedden verdeeld over 12 afdelingen. Ze beschikt over een gedeelte dat gereserveerd is voor vrouwelijke gedetineerden met kinderen.

Er is volgens dezelfde bron ook een afdeling voor minderjarigen, een kamer voor familiebezoek, een multidisciplinaire kliniek en een educatieve vleugel met lokalen voor het geven van onderwijs en beroepsopleidingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team