Zoeken

Ramadan: hoe kunnen kinderen het beste mee vasten?

3 april 2022 - 17:00 - Marokko

©

Voor kinderen die tijdens de Ramadan willen vasten zijn leeftijd, lichamelijke en geestelijke gezondheid en het advies van een kinderarts cruciaal. Volgens de islamitische voorschriften mogen kinderen pas vanaf de leeftijd van 10 jaar beginnen met vasten.

Er zijn een aantal algemene regels die in acht moeten worden genomen voor kinderen die voor het eerst meedoen met het vasten tijdens de heilige maand. Volgens de website sehati.gov.ma zouden kinderen moeten beginnen met vasten op de eerste dag en de laatste dag van de Ramadan. Op deze twee dagen wordt aangeraden om het kind van 8.00 tot 14.00 te laten vasten en ze vooral wel water te laten drinken.

Lees ook: Ramadan: kunnen diabetici verantwoord vasten?

Voor vastende kinderen is het belangrijk dat ze de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen krijgen. Vitamine A, B6, calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium en de calorieën heeft het kind ook tijdens de vastenperiode nodig voor de groei en ontwikkeling.

Lees ook: Is het goed om te sporten tijdens de Ramadan?

Bovendien wordt er aangeraden om kinderen 1,5 liter water te laten drinken bij het verbreken van het vasten. Het is vooral belangrijk dat de ouders de gemoedstoestand van hun kinderen in de gaten houden en ze te laten eten als duidelijk wordt dat zij het vasten niet meer verdragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team