Zoeken

In Marokko geboren Miriam Peretz favoriet voor Israëlische presidentschap

31 mei 2021 - 19:00 - Wereld

©

Miriam Peretz, afkomstig uit Casablanca, is de favoriete kandidaat van de Israëlische kiezers voor de presidentsverkiezingen van 2021. Isaac Herzog, voormalig minister van Arbeid, is haar uitdager.

Miriam Peretz werd geboren op 10 april 1954 in Casablanca en is een Israëlische onderwijzeres. Haar familie emigreerde naar Israël in 1963. Zij beschikt over de academische graad, Bachelor of Arts in literatuur en geschiedenis, van de Ben Gurion Universiteit in Negev. Ze is ook moeder en verloor twee van haar zonen in militaire dienst, in 1998 en 2010.

Volgens een nieuwe peiling die vrijdag werd vrijgegeven, is Miriam Peretz, die de Israëlprijs ontving in 2018, favoriet om de presidentsverkiezingen van 2021 te winnen tegen Isaac Herzog, een voormalige socialistische minister, meldt Radio J. Direct Polls heeft een peiling uitgevoerd waaruit blijkt dat, indien de Israëlische burgers op de twee kandidaten in de race zouden moeten stemmen, Miriam Peretz als winnaar uit de bus zou komen. In totaal koos 49,05% van de ondervraagden voor haar, terwijl 38,36% de voorkeur gaf aan haar uitdager.

De peiling omvatte alleen Joodse Israëli’s. In vergelijking met de presidentsverkiezing van 2014 heeft Direct Polls vastgesteld dat de marge tussen Peretz en Herzog veel kleiner was. De verkiezing in de Knesset vindt bij geheime stemming plaats op 2 juni 2021. Alleen de 120 wetgevers in de wetgevende macht zijn stemgerechtigd.

Bladna.nl