Zoeken

Israël verzekert bedrijven die exporteren naar Marokko

22 juni 2021 - 16:20 - Wereld

©

Een verzekeringsmaatschappij van de Israëlische overheid heeft een grote som geld uitgetrokken voor de export naar Marokko.

De verzekeringsmaatschappij Ashra voor buitenlandse handelsrisico’s van de Israëlische overheid, heeft bekend gemaakt dat ze 200 miljoen dollar ter beschikking stelt voor Israëlische bedrijven die hun producten naar Marokko exporteren. Voor exporteurs naar Bahrein is een bedrag van 100 miljoen dollar gereserveerd, meldt de Israëlische website Globes. Hiermee zijn de exporteurs verzekerd voor het geval dat de afnemers in Marokko en Bahrein hun financiële verplichtingen niet na kunnen komen.

Lees ook: Israëlisch-Marokkaanse Kamer van Koophandel gaat van start

Verzekeringsmaatschappij Ashra heeft verklaard dat langlopende overeenkomsten en projecten tot 15 jaar worden gedekt door deze verzekering. "In het licht van de coronaviruspandemie is het volume van de Israëlische export afgenomen en we zijn nu op zoek naar een uitbreiding van onze exportactiviteiten en het betreden van nieuwe markten", zegt de uitvoerend directeur van de verzekeringsmaatschappij, Nessim Ben Eli. Door de normalisatie van de betrekkingen met Marokko en Bahrein, kunnen Israëlische bedrijven volgens Ben Eli hun activiteiten in Afrika en Azië verder uitbreiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team