Zoeken

Israëlische minister met Marokkaanse kaftan voor Mimouna

8 april 2021 - 17:00 - Wereld

©

Israëlische burgers van Marokkaanse afkomst laten sinds de hervatting van de betrekkingen tussen Marokko en Israël geen gelegenheid voorbij gaan om hun identiteit te eren. Zo deelde de Israëlische minister van Vervoer Miri Regev, op haar Facebook-account een foto waarop zij een Marokkaanse kaftan draagt ter gelegenheid van Mimouna, een feestdag die op 3 april werd gevierd.

Bij de keuze van haar traditionele outfit heeft de minister rekening gehouden met het feit dat Mimouna een populaire feestdag is die al vele eeuwen in Marokko wordt gevierd. Ter gelegenheid van Mimouna, een typisch Marokkaans joods feest, een teken van samenleven tussen joden en moslims, nodigen joodse en islamitische buren elkaar uit voor een gezamenlijke maaltijd om het einde van de Pessa’h-periode (het joodse Pesach) te vieren, met op de achtergrond Arabisch-Andalusische of chaabi-muziek.

Op de foto die de minister deelde, geniet ze van een van de smakelijke gerechten die tijdens de feestdag worden gedeeld. Het is de moufleta, of zaban. De Mimouna is een feest van delen, van gemeenschap tussen de verschillende religieuze gemeenschappen. De traditie is dat het eerste brood dat na Pesach in huis wordt gebracht, een geschenk is van de moslimburen aan hun joodse buren.

Regev vierde ook de normalisatie van de banden tussen Marokko en Israël door op Twitter te schrijven dat "Generaties Joden uit Marokko hebben gedroomd van vrede met het land waar ze zijn geboren en waar hun culturele wortels liggen. Vanavond ontsteken we een groot licht als eerbetoon aan onze grootouders."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team