Zoeken

Marokko: nieuwe prijzen voor medicijnen bekend

12 juli 2021 - 17:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft nieuwe prijzen vastgesteld voor medicijnen. Waar verschillende middelen goedkoper zijn geworden zijn de prijzen van zeven medicijnen juist gestegen.

In het Staatsblad van 28 juni heeft het ministerie de nieuwe prijzen voor medicijnen bekend gemaakt. Vooral geneesmiddelen tegen hartfalen, leukemie, reumatoïde artritis, schimmelinfecties en artritis psoriatica zijn in prijs verlaagd evenals cholesterol verlagende middelen en medicijnen die worden gebruikt bij enzym vervangende therapieën. In totaal gaat het om 90 medicijnen waar Marokkanen minder voor gaan betalen. Van sommige van deze geneesmiddelen zijn de prijzen zelfs gehalveerd.

Lees ook: Marokko: tientallen medicijnen worden goedkoper

Zo is bijvoorbeeld de prijs van het middel Oxalyplatin Mylan, dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van darmkanker, gedaald van 2206 naar 1613 dirham. Ook is de prijs van een doosje van 7 tabletten van de bloedverdunner Arixtra flink omlaag gebracht. Voorheen werd er voor dit medicijn 666 dirham per doosje in rekening gebracht. Nu ligt de prijs van dit antistollingsmiddel op 327 dirham voor zeven tabletten. Ook de geneesmiddelen Broclar siroop en Cicloviral zijn ongeveer de helft goedkoper geworden.

Tot de zeven medicijnen die juist duurder zijn geworden behoren onder andere Adrelanin Sothema (van 190 dirham voorheen naar 204 dirham nu), Dorzostill 2% oogdruppels (kost nu 80 dirham in plaats van 57,90 dirham) en tabletten Largactil van 100 milligram (gestegen van 17,10 dirham naar 23,80 dirham).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team