Zoeken

Marokko: tientallen medicijnen worden goedkoper

10 oktober 2020 - 16:40 - Marokko

©

De prijzen van 34 geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van kanker, hart- en vaatziekten en oogziekten zijn goedkoper geworden in Marokko. Het medicijn "Ibrance" dat wordt voorgeschreven voor borstkanker staat ook op de lijst.

Het ministerie van Volksgezondheid breidt de lijst van geneesmiddelen uit die goedkoper worden door een herziening van de verkoopprijzen. In een persbericht van 1 oktober publiceerde het ministerie een lijst van geneesmiddelen waarvan de prijs is gedaald. De lijst bevat 34 medicijnen met verkoopprijzen die tussen de 29 en 42.562 dirham liggen. De prijsverlagingen liggen tussen de 1 tot meer dan 20.000 dirham.

De nieuwe lijst wordt toegevoegd aan de oude lijst van meer dan 3600 geneesmiddelen waarvan de prijzen zijn gedaald als gevolg van het aangepaste wetsartikel 2.13.852, die uit 2013 dateert.

Het medicijn "Ibrance" wordt veelvuldig voorgeschreven bij borstkanker en de prijs hiervan is flink gedaald. Na de eerste prijsverlaging van vorig jaar (van 52.484 naar 42.562 dirham), stelt het ministerie de verkoopprijs nu vast op 24.123 dirham. Deze prijs nu afgestemd op die van Frankrijk.

Deze vermindering maakt deel uit van het nationaal medicijnenbeleid om medicijnen toegankelijk te maken voor burgers. Ook moeten er kwalitatieve behandelingen tegen redelijke prijzen worden aangeboden.

Bladna.nl