Zoeken

Marokko verlaagt prijzen van 70 geneesmiddelen

20 augustus 2021 - 12:40 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft een nieuwe lijst gepubliceerd met geneesmiddelen waarvan de prijzen zullen worden verlaagd. Het gaat in totaal om 70 geneesmiddelen.

De herziening is in overeenstemming met het ministerieel besluit nr. 19.3976, betreffende de herziening van de openbare verkoopprijzen van referentieproducten, generieke- of gelijkwaardige kopieën van eerder geregistreerde biologische merkgeneesmiddelen die in Marokko op de markt worden gebracht.

Lees ook: Marokko: nieuwe prijzen voor medicijnen bekend

De prijsherziening die in het laatste staatsblad werd gepubliceerd, heeft hoofdzakelijk betrekking op geneesmiddelen die bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker worden gebruikt. Zo wordt Alimta, één van de geneesmiddelen op de lijst, gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker in monotherapie, nu aangeboden voor 6197 dirham in plaats van 8725 dirham.

Onder de oorspronkelijke geneesmiddelen waarvan de prijzen opnieuw zijn vastgesteld, bevinden zich Mabthera (18.146 dirham), bestemd voor de behandeling van verschillende lymfomen en chronische lymfatische leukemie, Smidax voor de behandeling van hartfalen (5 ml voor 7987 dirham) of Zinforo (4589 dirham), aanbevolen voor de behandeling van ernstige huidinfecties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team