Zoeken

Marokko: 4500 migranten keren vrijwillig terug naar hun land

28 december 2022 - 22:00 - Marokko

©

Tussen 2021 en 2022 hebben 4747 migranten, meestal afkomstig uit landen van sub-Sahara Afrika, besloten om terug te keren naar hun land van herkomst. Allen waren oorspronkelijk van plan om via Marokko naar Europa te emigreren.

Het programma voor vrijwillige terugkeer wordt gecoördineerd door de Internationale Organisatie voor Migratie (OIM) in coördinatie met Marokko en de landen van herkomst, meldt het agentschap EFE. De repatriëringen bestrijken heel het jaar 2021 en de eerste 10 maanden van dit jaar.

Lees ook: Immigratie: Marokko geeft veel meer uit dan EU-steun

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie, die gelieerd is aan de Verenigde Naties, komen de betrokken migranten uit landen als Ivoorkust, Guinee, Senegal, Kameroen en Mali. Daarnaast besloten ook 56 Soedanezen tussen 2021 en 15 december van dit jaar naar hun land terug te keren, en wachten 150 Soedanezen nog steeds op hun terugkeer.

Lees ook: Spanje geeft 300.000 euro voor Marokkaans programma voor vrijwillige terugkeer

Het gaat om mensen die hebben ingezien dat het "onmogelijk is om Europa te bereiken" en dat het moeilijk is om in Marokko te blijven, gezien het "gebrek aan toekomstperspectieven en moeilijkheden bij de integratie", zo wordt benadrukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team