Zoeken

Celstraf voor smokkelen Marokkanen naar VK die "niet van Groot-Brittannië hielden"

13 februari 2023 - 14:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is in Frankrijk veroordeeld voor mensenhandel en hulp aan illegale immigratie, nadat hij Marokkaanse migranten van het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk had vervoerd.

De verdachte is taxichauffeur in Londen. Hij had een groep Marokkaanse migranten Groot-Brittannië binnengesmokkeld en werd verrast toen ze hem enkele uren na hun aankomst vertelden dat ze niet van het land hielden en dat ze terug naar Spanje wilden keren.

Lees ook: Marokkaanse mensensmokkelaar vraagt asiel aan in Spanje

Volgens The Sun stemde de taxichauffeur ermee in om hen terug naar Spanje te brengen. Hij moest hen eerst naar Parijs vervoeren voor een bedrag van 180 pond per persoon. Hij werd echter tijdens de terugreis op 31 januari door de Franse politie in Duinkerke betrapt met de migranten in zijn bestelwagen. In totaal vervoerde hij 15 migranten, allen met de Marokkaanse nationaliteit.

Lees ook: Marokko: vier Aziaten opgepakt voor mensensmokkel

De taxichauffeur wordt ervan verdacht lid te zijn van een criminelen organisatie die tienduizenden euro’s verdient met de smokkel van migranten naar het Verenigd Koninkrijk. Hij werd tot een gevangenisstraf van één jaar veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team