Zoeken

Confrontaties tussen migranten en politie in Nador

21 oktober 2022 - 12:00 - Marokko

©

Een nieuwe poging om het hek in Melilla te bestormen kon worden verijdeld door de autoriteiten in Nador. Ze arresteerden 25 migranten, voornamelijk afkomstig uit Soedan en Tsjaad, in de bossen van de berg Gourougou.

De afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) in Nador, vertelde aan het Spaanse persagentschap EFE dat de golf van arrestaties plaatsvond na gewelddadige confrontaties tussen de migranten die in het bos kampeerden en de politie.

Lees ook: Immigratie: Marokko geeft veel meer uit dan EU-steun

De autoriteiten vrezen dat een nieuwe bestorming tot 5000 migranten zou kunnen mobiliseren. In dat geval zullen noch traangas, noch wapenstokken, noch de afstand, de migranten tegenhouden die Europa koste wat het kost willen bereiken.

Verschillende bronnen verklaarden dat honderden migranten, vooral afkomstig uit de door oorlog verscheurde landen Soedan en Tsjaad, naar steden in de buurt van Melilla zijn getrokken om van daaruit een poging te doen om de stad binnen te dringen. De Marokkaanse autoriteiten dreven het aantal invallen in de kampen op om de migranten te verjagen en te voorkomen dat ze de oversteek naar Europa maken.

Lees ook: Stormloop Melilla: Spaanse partij eist "straf" voor Marokko

Tussen zaterdag en zondag werden nog eens 200 migranten gearresteerd in de provincie Nador en in nabijgelegen steden als Berkane en Oujda. Ze worden meestal overgebracht naar het zuiden van het land, maar keren zodra ze vrij zijn, bijna systematisch terug naar het noorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team