Zoeken

Marokko heeft een deel van Melilla terug

12 november 2022 - 22:00 - Marokko

©

Marokko is een deel van het Spaanse grondgebied binnengedrongen toen in 2001 het no man’s land aan de grens met Melilla werd opgericht.

Het no man’s land aan de grens van Melilla met Marokko werd in 2001 opgericht, na de bouw van het hek om de binnenkomst van migranten te voorkomen onder het mandaat van José María Aznar, vertellen goed ingelichte bronnen aan La Razón.

Lees ook: Sebta en Melilla: co-soevereiniteit tussen Spanje en Marokko in 2030?

Marokko weigerde de bouw van het hek toe te laten op de grensblokken die de echte grens tussen de twee landen markeren, waardoor 5% van de Spaanse enclave sindsdien onder soevereiniteit van Marokko staat. Het koninkrijk heeft zelfs het gebied van infrastructuur voorzien, zoals wegen en een school.

Lees ook: Marokko "bezet" niemandsland bij Melilla, Spanje huivert

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, beweerde onlangs dat de dodelijk stormloop van Melilla in deze "gemeenschapszone" heeft plaatsgevonden. Hij legde deze verklaring af na de uitzending van een documentaire van BBC waarin wordt onthuld dat de migranten aan de Spaanse kant van de grens zijn gestorven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team