Zoeken

Marokko: meisje doodgebeten door hond

4 januari 2022 - 21:50 - Marokko

©

Een meisje is vorige week overleden na door een hond met hondsdolheid te zijn aangevallen in de provincie Al Haouz. De bevolking betreurt de passiviteit van de autoriteiten in de regio, waar hondenaanvallen regelmatig voorkomen.

Na het overlijden van een jongeman in Marrakech die vluchtte voor een zwerfhond, is nu ook een meisje doodgebeten door een hond met rabiës in Al Haouz.

Lees ook: Marokko: meisje (3) door hond doodgebeten

Al Akhbar bericht dat het kind haar moeder probeerde te beschermen voor het dier toen ze zelf herhaaldelijk in het hoofd en de handen werd gebeten. Ze verloor het bewustzijn. Het meisje werd naar een ziekenhuis in Tahanaout vervoerd en vervolgens overgebracht naar het Mohammed VI academisch ziekenhuis in Marrakech. Na vergeefse pogingen om haar te stabiliseren, werd ze door haar familie naar een kliniek gebracht, maar ook dat hielp niet. Het meisje bezweek uiteindelijk aan haar verwondingen.

Lees ook: Peuter door hond doodgebeten in Agadir

Mohamed Harouali, coördinator van de Marokkaanse Unie voor rechten en vrijheden, betreurt de passiviteit van het ministerie van Volksgezondheid, dat ondanks de vele oproepen uit het maatschappelijk middenveld, weigert in te grijpen. De afdeling werd herhaaldelijk op de hoogte gebracht van het fenomeen van hondenaanvallen en het gebrek aan ziekenhuizen waar slachtoffers kunnen worden behandeld, zonder naar Marrakech te moeten gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team