Zoeken

Marokko niet in top 10 beste olijfoliën ter wereld

30 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

Er staat geen Marokkaanse olijfolie in de top tien van de 100 beste olijfoliën van de eerste persing van Evooleum. Voor de ranking onderzocht een jury talrijke monsters uit de hele wereld.

Voor het eerst is de eerste plaats op de ranglijst toegekend aan twee oliën: een Spaanse en een Italiaanse. Daarna volgen drie andere Spaanse oliën, drie Italiaanse oliën, een Kroatische olie en een olie uit Brazilië. Dit laatste land verschijnt voor het eerst in de top 10, meldt Diario de Gastronomia.

Lees ook: Prinses Lalla Hasnaa opent olijfgaard park in Marrakech

Dit jaar komen de 100 beste olijfoliën uit tien landen, waaronder 68 uit Spanje, 17 uit Italië, 4 uit Griekenland, 3 uit Kroatië, 2 uit Frankrijk, 2 uit Tunesië en één uit Marokko, Portugal, Brazilië en Zuid-Afrika. De Evooleum-gids bevat, net als in voorgaande jaren, voor elke olie een volledig informatieblad met gegevens over de olie zoals onder meer de herkomst, de kenmerken, de olijvenvariëteit, het type olijfgaard en de kosher- en halal-certificaten.

Lees ook: Marokko verwacht sterke daling olijventeelt

De gids bevat ook een selectie van oliën met een productie van minder dan 2500 liter. Daardoor kunnen kleine producenten voor het eerst ook een plaats bemachtigen in de ranking.

Bladna.nl