Zoeken

Marokko bij landen met beste kwaliteit van leven

5 juli 2021 - 15:00 - Wereld

©

Marokko staat op de 56e plek van de wereldranglijst van landen met de beste kwaliteit van leven in 2021. Dit blijkt uit de ranking die jaarlijks wordt gepubliceerd door het tijdschrift Ceoworld.

Volgens het tijdschrift is het geen verrassing dat Marokko in de bovenste helft van de lijst van 165 landen terecht is gekomen. Ook wordt er gesteld dat de lijst aan de hand van objectieve criteria is vastgesteld en dat er rekening is gehouden met de huidige gezondheidssituatie die is ontstaan door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

Lees ook: Rabat en Casablanca bij goedkoopste steden voor expats

"Meer dan 258.000 mensen over de hele wereld zijn gevraagd om de onderzochte landen te beoordelen op basis van 10 indicatoren, variërend van stabiliteit tot transparantie en gelijkheid", meldt het tijdschrift.

Uit de studie blijkt dat, volgens de ondervraagden, Finland het beste land is om in te leven in 2021. Frankrijk, Duitsland en Japan zijn respectievelijk op de achtste, negende en tiende plek geëindigd.

Van de landen in de Arabische wereld staan de Verenigde Arabische Emiraten met de 30e plaats het hoogst op de wereldranglijst. Daarna volgen Qatar op de 42e plaats en Algerije op plek 48 van de lijst. Het eerste Arabische land dat na Marokko volgt is Egypte op plek 69.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team