Zoeken

Schotse globetrotter Alice Morrison ontkracht clichébeeld van Marokko (video)

4 december 2023 - 17:00 - Marokko

©

Alice Morrison, een Schotse globetrotter en bekende auteur van reisboeken, maakt momenteel een roadtrip door het zuiden van Marokko, waar ze een onverwachte ervaring opdeed.

Afkomstig uit Schotland, waar men gewend is aan mistig weer, lage wolken en regen, zocht Morrison juist naar zonnige bestemmingen met een helderblauwe hemel en warmte. Marokko leek de perfecte keuze.

Lees ook: Marokko lievelingsbestemming van fotografen

De Schotse, die bekend staat om haar reisprogramma op de BBC en haar veelbesproken reisverslagen op sociale media, werd echter verrast door het weer tijdens haar reis. In plaats van het verwachte zonnige weer, werd ze tijdens een boottocht volledig doorweekt door een plotse regenbui.

Met humor reageerde ze op de situatie door zichzelf te filmen in de regen en grapte over haar pech: "Kom naar Marokko, het land van de eindeloze zon. De Sahara. Kamelen, de blauwe lucht", zei ze lachend.

Lees ook: Argentijn verrast door maaltijden Royal Air Maroc (video)

Het is niet de eerste reis van Alice Morisson naar Marokko. In 2020 trok ze te voet en op een kameel door het koninkrijk, een avontuur dat enkele maanden duurde. De globetrotter, die vloeiend Arabisch spreekt, is vooral bekend van haar documentaireserie "Morocco to Timbuktu: An Arabian Adventure", uitgezonden op de BBC. Ze heeft ook verschillende boeken over reizen geschreven, waaronder "Avonturen in Marokko", waarin ze haar ervaringen in het land deelt.

">December 1, 2023

Bladna.nl