Zoeken

Orange Marokko investeert 6 miljard dirham in breedbandinternet

30 mei 2022 - 16:20 - Economie

©

Orange Marokko kondigde de ondertekening aan van een nieuwe overeenkomst met de regering voor de ontwikkeling en versterking van de telecommunicatie-infrastructuur in het koninkrijk.

Een achtste investeringsovereenkomst met de overheid werd getekend om het digitale transformatieproces van het koninkrijk te ondersteunen, aldus een verklaring van Orange Marokko. Daarin verbindt de operator zich ertoe in de komende drie jaar een investeringsprogramma van 5,69 miljard dirham uit te voeren, onder meer voor de uitbreiding van mobiel en vast breedbandinternet in Marokko.

Lees ook: Marokko moet sterk investeren in breedband-internet

Orange zal met name de uitrol van 4G en de mobiele dekking versnellen om het gebruik van diensten door Marokkanen te ondersteunen. Deze investeringen zullen de onderneming ook in staat stellen haar inspanningen voor de digitalisering en automatisering van haar processen voort te zetten, om zo nieuwe relevante producten en diensten te ontwikkelen.

Lees ook: Marokko krijgt beter internet door onderzeese kabel "Medusa"

De nieuwe overeenkomst zal de operator tevens in staat stellen zijn FTTH (Fibre To The Home) infrastructuur verder te ontwikkelen, zoals de regering voor ogen heeft, om de uitvoering van het nationale breedbandplan te versnellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team