Zoeken

Marokko krijgt beter internet door onderzeese kabel "Medusa"

23 februari 2022 - 19:00 - Marokko

©

De Medusa glasvezelkabel die Zuid-Europa zal verbinden van Portugal tot Noord-Afrika, zal door Marokko lopen en vervolgens Egypte bereiken.

Met de 8700 kilometer lange aanleg van de glasvezelkabel moet de communicatie tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan worden verbeterd en zullen de voornaamste eilanden in de Middellandse Zee, zoals Sicilië en Kreta, met elkaar worden verbonden. Via Marokko, Spanje, Frankrijk, Algerije, Tunesië, Italië en Griekenland zal de onderzeese kabel van Lissabon naar de Egyptische stad Port Said lopen, schrijft Sevilla Actualidad.

Lees ook: Marokko heeft snelste mobiele internet van Noord-Afrika

Volgens AFR-IX telecom, het bedrijf dat belast is met de werkzaamheden, zal het eerste deel van de kabel, die Lissabon, Barcelona en Marseille met elkaar zal verbinden, in 2024 operationeel zijn. De voltooiing van "Medusa", de langste onderzeese glasvezelkabel in de Middellandse Zee, zal 326 miljoen euro kosten.

Lees ook: Marokko moet sterk investeren in breedband-internet

Het betreft een kabel van de nieuwste generatie (open kabel) die is ontworpen om de actuele uitdagingen op het gebied van onderzeese communicatie aan te pakken, waaronder diversificatie en offload van dataverkeer, vergroting van de capaciteit door meer vezels in de kabel en verbetering van de toegang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team