Zoeken

Marokko gaat coronavaccin voor Afrika produceren

24 november 2020 - 15:40 - Marokko

©

Voorlopig is Marokko het enige Afrikaanse land dat een vaccin tegen het coronavirus gaat produceren. In samenwerking met de Chinese farmaceut Sinopharm, die het vaccin heeft ontwikkeld, gaat de productie van het medicijn in Marokko georganiseerd worden. Ook heeft het koninkrijk 20 miljoen doses van het Russische Spoetnik-vaccin aangekocht.

Hoewel Marokko niet in het bezit is van de formule van het Chinese vaccin, heeft het wel een vergunning om het op eigen bodem te verpakken, meldt TV5. Het Marokkaanse privélaboratorium Sothema gaat in samenwerking met Sinopharm voorgevulde spuiten produceren die zijn aangepast aan de hygiënische omstandigheden van Afrika.

Sothema heeft al tien jaar een monopolie in Afrika op de productie van de injectiespuiten die ook voor het coronavaccin zullen worden gebruikt. De Marokkaanse farmaceut is van plan om de vaccinproductie zo snel mogelijk te verdrievoudigen om de strijd tegen het coronavirus te kunnen winnen.

Volgens de CEO van Sothema, Lamia Tazi, zal de eerste lading vaccins in Afrika direct worden geïmporteerd vanuit China, aangezien de vaccinatiecampagnes in december al van start gaan. Volgens haar zal het nog zo’n drie tot zes maanden duren voordat de productie in Marokko op gang is gebracht.

Marokko heeft ook, in samenwerking met andere buitenlandse laboratoria, een bestelling geplaatst voor 20 miljoen doses van het Russische vaccin Spoetnik. Omdat dit vaccin niet is gevalideerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), blijven de autoriteiten voorzichtig met de inzet van dit middel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team