Zoeken

Nieuwe ranking Marokkaans paspoort in de wereld

23 juli 2022 - 15:00 - Marokko

©

Volgens de laatste Henley & Partners-index, die een jaarlijkse rangschikking maakt van de krachtigste paspoorten ter wereld, staat het Marokkaans paspoort op de tweede plaats in Afrika en op de 82ᵉ plaats wereldwijd.

Marokkanen kunnen met hun paspoort de grenzen overschrijden van heel wat landen, ook al is het paspoort volgens de Henley-index in het 2ᵉ kwartaal twee plaatsen gezakt. Van de 112 landen neemt het Marokkaans paspoort de 82ᵉ plaats in, omdat het de houder ervan in staat stelt naar 65 landen over de hele wereld te reizen.

Lees ook: Visum voor Israël vergemakkelijkt voor Marokkanen

In de MENA-regio komt het Marokkaans paspoort op de 7ᵉ plaats in de rangschikking die wordt aangevoerd door de Verenigde Arabische Emiraten. In Noord-Afrika staat Marokko op de tweede plaats, na het Tunesische paspoort, vóór het Mauritaanse en het Algerijnse paspoort, dat op dezelfde plaats staat als Egypte.

Japan staat nog steeds aan de wereldtop met een recordaantal van 193 landen die met of zonder visum toegankelijk zijn. Het wordt gevolgd door Singapore en Zuid-Korea die beide de 2ᵉ plaats innemen met een score van 192 landen. Duitsland en Spanje komen op de 3ᵉ plaats met visumvrije toegang tot 190 landen. Finland, Italië en Luxemburg nemen de 4ᵉ plaats in op de ranglijst met een recordaantal van 189 landen. Zij worden gevolgd door Denemarken, Nederland en Zweden op plaats 5ᵉ voor een visumvrije toegang tot 188 bestemmingen wereldwijd.

Lees ook: Marokko stijgt 6 plaatsen op ranglijst van sterkste paspoorten

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn beide uit de top 5 verdwenen, naar respectievelijk de 6ᵉ en 7ᵉ plaats. Onderaan de wereldranglijst staan Jemen, Pakistan, Syrië, Irak en Afghanistan. Met paspoorten van deze landen hebben onderdanen toegang tot minder dan 50 landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team