Zoeken

Interstedelijke wegen Marokko in top 3 snelste wegen in Afrika

11 september 2022 - 16:00 - Marokko

©

De interstedelijke wegen in Marokko behoren tot de snelste wegen ter wereld. Dat blijkt uit een ranking van het Internationaal Monetair Fonds, dat onderzoek heeft gedaan naar de gemiddelde snelheid in 162 landen.

Met een gemiddelde snelheid van 95 km/uur en de kwaliteit van de infrastructuur, behalen Marokkaanse wegen de derde plaats van snelste wegen in Afrika, na Zuid-Afrika (100 km/uur) en Namibië (99 km/uur). Botswana is vierde met een gemiddelde snelheid van 91 km/uur.

Lees ook: Marokko: 30.000 km nieuwe wegen in de komende 7 jaren

Guinee daarentegen heeft de meest trage interstedelijke wegen in Afrika met auto’s die gemiddeld 50 km/uur rijden, onder de meest gebruikte maximale toegestane snelheid van 60 km/uur. Daarna volgen Madagaskar (51 km/uur), Kameroen, Gabon, Kenia, Nigeria en Tanzania met een gemiddelde snelheid van 55 tot 60 km/uur.

Lees ook: Marokko: 6% wegen in catastrofale toestand

De snelste wegen ter wereld worden in rijke landen gevonden, met name in de Verenigde Staten, Portugal, Saoedi-Arabië en Canada. De meest trage wegen bevinden zich in de meest arme landen, aldus het Internationaal Monetair Fonds, volgens wie trage wegen "een obstakel zijn voor inclusieve groei".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team