Zoeken

Algerije wil geen Marokkaanse scheidsrechter voor Niger-Burkina Faso

3 november 2021 - 12:00 - Sport

©

Algerije is het niet eens met de keuze van de Afrikaanse voetbalbond CAF om een Marokkaanse scheidsrechter aan te stellen voor de wedstrijd op 12 november tussen Niger en Burkina Faso, in het kader van de 5e dag van de kwalificatiefase voor het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. Algerijnse media melden dat de Algerijnse voetbalfederatie de CAF heeft verzocht om de scheidsrechter te vervangen.

De internationale scheidsrechter van Marokko, Samir Guezzaz, is door de CAF aangesteld om de wedstrijd Niger-Burkina Faso te leiden. Zijn Zuid-Afrikaanse collega, Gomes Victor Miguel De Freitas, zal de wedstrijd Djibouti-Algerije leiden, die gelijktijdig zal worden gespeeld in het stadion van Caïro in Egypte. Maar sinds de bekendmaking van de identiteit van de Marokkaanse scheidsrechter voor de wedstrijd, hebben verschillende sport-analisten en Algerijnse fans hun afkeur uitgesproken. De keuze voor een Marokkaan om de wedstrijd Niger-Burkina Faso te leiden is volgens hen een gunst aan Burkina Faso, gezien de openlijke crisis tussen Algerije en Marokko.

Lees ook: FIFA-ranking: Marokko haalt Algerije in

De Algerijnse voetbalbond (FAF) zou zich officieel tot de CAF hebben gewend om de aanstelling van de Marokkaanse scheidsrechter aan te vechten, zegt een bron van de bond aan het Algerijnse dagblad Ennahar. De rechtvaardiging voor dit verzoek is de vrees dat de Marokkaanse scheidsrechter het voetbalelftal van Burkina Faso, waarvan negen spelers voor de volgende wedstrijd met schorsing worden bedreigd, zal beschermen indien zij in hun confrontatie met Niger een gele kaart krijgen.

Lees ook: Algerije boycot Afrika Cup handbal 2022 in Marokko

Algerije en Burkina Faso, die Groep A aanvoeren met elk 10 punten, staan op 16 november in het stadion van Blida tegenover elkaar op de 6e en laatste dag van de kwalificatiereeks. Het resultaat van de twee wedstrijden Djibouti-Algerije en Niger-Burkina Faso op 12 november, is dus zeer belangrijk voor de twee ploegen die als favorieten aan de start verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team