Zoeken

Marokko: Koranscholen gaan op 1 september weer open

3 juni 2021 - 20:20 - Marokko

©

De minister van Habous en Islamitische Zaken, Ahmed Toufiq, heeft bekend gemaakt dat de Koranscholen in Marokko in september 2021 hun deuren weer kunnen openen als de epidemiologische situatie in het koninkrijk het toelaat.

Tijdens een vergadering van het Marokkaanse parlement beantwoorde minister Ahmed Toufiq een mondelinge vraag over de heropening van de Koranscholen met de bevestiging dat de instellingen vanaf 1 september weer open zullen gaan als de gezondheidssituatie in het koninkrijk stabiel is. Ook meldde Toufiq dat medewerkers van zijn ministerie inspecties zullen gaan uitvoeren bij de Koranscholen om te kunnen bepalen onder welke voorwaarden ze hun deuren kunnen openen na de zomer.

In april heeft het ministerie van Habous en Islamitische Zaken al verzoeken binnen gekregen van scholen om weer leerlingen te mogen ontvangen. In de gevallen waarin de scholen konden garanderen dat de kinderen afstand van elkaar konden houden en dat ze met kleinere groepen zouden werken is er goedkeuring gegeven.

Volgens de minister komen in dit stadium van de coronaviruspandemie alleen religieuze instellingen met een kostschool in aanmerking voor een heropening. Kleinere Koranscholen hebben meestal niet de middelen om te kunnen voldoen aan de gezondheidsmaatregelen.

Van de bijna 13.000 Koran-onderwijsinstellingen in het koninkrijk is 92% verbonden aan een moskee. De minister meldde ook dat het ministerie tijdens de pandemie de Koranscholen heeft ondersteund bij het opzetten van een systeem voor thuisonderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team