Zoeken

Marokko: heropening moskeeën vanaf 8 juni

3 juni 2021 - 12:00 - Marokko

©

Op dinsdag 1 juni heeft het ministerie van Habous en Islamitische Zaken een stappenplan gepresenteerd voor de heropening van de moskeeën in Marokko. De heropening zal tussen 8 juni en 20 juli 2021 in verschillende fasen worden uitgevoerd.

In opdracht van Koning Mohammed VI heeft het ministerie van Habous en Islamitische Zaken een tijdsschema vastgesteld voor de heropening van de moskeeën in het koninkrijk. In de verklaring van afgelopen dinsdag bericht het ministerie dat de heropening in vier fasen wordt uitgevoerd, meldt persbureau MAP.

Op dinsdag 8 juni zullen eerst de 12.000 grote moskeeën in Marokko hun deuren weer openen. Zowel op 22 juni als 6 juli wordt een groep van 9000 kleinere moskeeën weer opengesteld voor gelovigen. De laatste groep van 10.000 gebedshuizen mag vanaf 20 juli weer gelovigen ontvangen voor het gebed.

Volgens de verklaring zullen de lokale overheden in samenwerking met het ministerie van Habous en Islamitische Zaken de operatie om de moskeeën te heropenen gaan uitvoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team